mandag 18. mars 2013

Hjemme hos...


Hjemme hos Kristin & Geir er det nostalgi, gamle minner, personlighet, sjel og Bruktbofunn i så og si hver en krok. Kristin begynte å handle hos Bruktbo da butikken startet for 10 år siden. Det nydelige huset som en gang i tiden var Trones Handelslag, er nå en utrolig innholdsrik bolig. Her står ennå møbler som en gang tilhørte handelslaget, og som er i bruk idag. Kristin mener gjenbruk er viktig, ikke bare fordi det forteller en historie men også fordi det er en måte å ta vare på vår kulturarv. Dessuten er gamle møbler og ting gjerne av bra kvalitet og holdbare.
 Gamle lysestaker, en vase og et kurvbrett, alt samlet sammen fra Bruktbo over tid, danner nå et fint stilleben i dagligstua. De forskjellige formene og nyansene i treet er nydelige sammen, og Kristin har virkelig et øye for detaljer. 

Belysningen over spisebordet i finstua (som en gang i tiden var selve butikklokalet) er virkelig flott redesign. En gammel billedramme er nå bygd om til ei nydelig lampe. Geir er handy og fikser det meste selv.
Her står det meste fremme og pynter opp, og er med på å gi huset den gode stemningen. Og flere av de gamle tingene er gjerne i daglig bruk. Dette huset er ikke et museum, men er virkelig levende.  Denne gamle stolen hadde sett sine beste dager, men da Kristin kom over den på Bruktbo så hun med en gang potensialet. Dette er en stor forvandling, for jeg husker godt hvordan den så ut der den hang på veggen i butikken; grå og livløs, ribbet og nesten litt forlatt. Nå har det fått et nytt liv. Inne i det som en gang var butikkens gamle lager ble jeg møtt av enda et imonerende syn. Her holder Geir til, og her driver han og pusser opp en gammel bil fra 1930-tallet, helt fra bunnen av. Denne skal ut på veien til sommeren, og en koffert fra Bruktbo får selvsagt være med på tur.

 Ei syltepresse kan godt henge ute på veggen og være hyller.

Utendørs var det også koselig og stemningsfullt og jeg må si at det var ikke lett å dra derfra. Men jeg fikk visst lov til å komme tilbake til sommeren, og det gjør jeg gjerne. Bruktbofunn var å se rundt omkring overalt, og selv ble jeg fylt av masse inspirasjon. Man blir bare så utrolig glad av å se at det vi selger på Bruktbo blir satt sånn pris på. At det kan inneholde så mye mer enn bare å være en ting eller et møbel. Og jeg håper at dere som lesere også blir inspirert til både gjenbruk og det å ta vare på det man har.